Hjärtekviltarnas första utställning på Åbergs Trädgård
den 14-16 juli 2006.

Sid 1
 

 

Vägvisaren till vår utställning

Utställning på Åbergs Trädgård den 14-16 juli 2006.

 

Växthus är perfekt att hänga i, där finns träbalkar och ståltrådslinor. Vi kom på några fiffiga lösningar för upphängning. Långa tygremsor sattes fast med säkerhetsnålar och sen knöts banden runt träbalkar, tre styck på ett stort täcke höll lätt upp det hela. Runt ståltrådslinorna hängde vi direkt i säkerhetsnålar. Tvättlina och nypor ute i trädgården gick jättebra.

 

Vi hade en fantastisk tur med vädret, högsommarvärme alla tre dagarna. Lite lätt sjöbris mitt på dagen gjorde bara att täcken fladdra lite och vi fick svalka. Hur stort besökarantalet var är svårt att uppskatta, då det ej var någon entré och trädgården är stor. Men det var många som kom för vår utställning och för det nya cafét Lycopercicum (tomat), med dess goda bröd och smårätter. Lite växter från Åbergs följde också med besökarna hem.

 

Allt som hängde ute fick vi ta ner för natten, det gjorde vi enkelt på så vis att vi lade ett lakan i en skottkärra (sådana finns det gott om på Åbergs) och rullade runt och plockade ner, totalt blev det 6 fulla kärror och några korgar. Det var gjort på ½ timme. Nästa dag var det bara att göra omvänt och rulla ut med alsterna igen, det tog däremot dubbelt så lång tid. Vi var fem personer på vardera pass, vi skiftades om under dagen med att sälja lotter, sälja sydda alster samt bjuda på hemlagad fläderblomsaft.

 

Vi fick mycket beröm för att det inte fanns lappar med "rör ej", som det oftast är på utställningar. Man fick känna och kolla baksidan så mycket man ville. Alla som ställde ut var medvetna om att alsterna kunde bli smutsiga och eventuellt måste tvättas efteråt.

Det är inte helt riskfritt att ställa ut i en sån här miljö.

 

Vi fick många frågor om vilka tekniker vi använt, ofta följde vi med på den snitslade utställningsrundan och berättade. Vi hade även en låda för nya lappintresserade, och det blev en del lappar i denna.

 

Många önskade repris nästa år, men vi vill nog vänta lite till så vi hinner sy nya alster.