Du måste inte skriva i vår gästbok, men vi blir glada om du gör det.

Något du saknar eller något som är fel? Det vill vi också gärna veta. 

 

 • Ina Vrijman • 3 september 2020 15:20:19
  Hej alla Hjärtekviltarna!
  Det var längesen jag hörde av mig. Men lugnande besked: vi, hedersmedlemmar mår bra. Vi är vid god hälsa och gör det bästa av situationen medan corona bestämmer hur vi ska bete oss! Tråkigt men vi kan det inte ändra.
  Sommaren var het till mycket het. Så mycket har vi inte gjort. Bara bra att solen ljusnar upp vår tillvaron. Ack, vi har ett stort hus och trädgård så vi har syselsatt oss hemma. Vi klagar inte men ibland längtar man till normal situation. Våra corona reglar är ibland lite hårda men på sätt och vis vänjer man sig också. Värre var det för barnfamiljen som bor trångt. Vi ska ha munskydd när vi gå ut och handla, i bus och tåg ska man också ha munskydd och bevara avstånd till andra med 1½ m. Fast det är inte alla tiders så bekvämt att följa de reglarna men vi till hör ju riskgruppen. Vi är lycklig lottade: vi bor i en by och har naturen direkt kring hörnan. Vi har gått långa sträcken längs vägen som vi inte kände innan. Roligt att upptäcka nya vyer i landskapet.
  Nu har de släppt lite på reglarna: vi kan ju träffa en till 6 sex pers. max här hemma. Men vi är försiktiga.
  Ni har börjat ha träff igen denne vecka. Hur gick det. Kom flera? Ni kan ju fixa avstånd på firman när ni har plats i alla tre rummen. Hoppas att ni blir inspirerande sinsemellan och att ni kan sy många vackra saker åt er själva men också till utställningen 2021!! Den ska väl inte bli instäldd ? Lycka till med allt vad ni har för er. Akta hälsan och var rädd om varandra. Michael och jag pratar ofta om ni i Hjärtekviltarnas cirkel (nej. bättre säga Föreningen!!) Hoppas vi kan träffas nångång . Allt beror på möjligheten som corona tillåter.
  Jag skickar per mejl till webmostrar mit nyaste stora täcke som vi satt ihop på Inasvis! Nu ska jag fundera hur jag ska kvilta.
  Önskar er allt väl och mycket syr glädje under denna termin.
  Kära hälsningar och kram, Ina
  Michal hälsar också!
 • Annbritt Douhan • 18 april 2020 12:44:21
  Jag håller på att syr dynor till två stolar. Köpte hobbyskumgummi, fick köpa 200x80x3 cm för 225kr. Behövde bara 40 cm så om någon behöver kontakta mig.
  Annbritt
 • Ina Vrijman • 9 januari 2020 16:10:17
  Kära Hjärtekviltarna,
  Redan en vecka har gått i det nya året. Hoppas att alla har kommit bra in i det nya året, Vid god mod för alla utmaningar som väntar? Roliga utflykter som ska ge mycket inspirationen till kommande säsongen.
  Önskar er alla ett riktigt och hälsosamt nytt år, Kram Ina
  Michael hälsar.
 • Anna-Stina Hultgren Lööw • 29 december 2019 19:54:03
  Hej alla syvänner!
  Har precis tittat på "vad vi sytt" hösten 2019. Jag är mycket imponerad av vår sammanlagda kvinnokraft. Så många vackra, idèrika, praktiska och användbara alster ni gjort. Jag är glad att få dela denna hobby med er.
  Gott Nytt År!
  Anna-Stina
 • Maj-Britt • 18 december 2019 15:58:44
  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla Hjärtekviltare.
  Varmt tack för att ni tänkt på mig under det gångna året med blommor, hälsningar och alla varma tankar.
  Stort tack också för julklappen i den fina förpackningen som jag förstår att Eva gjort.
  Sist men inte minst blev jag otroligt glad och stolt över att bli utnämnd till hedersmedlem i denna, vår fina, förening.
  Julkram till er alla
  Maj-Britt W
 • Ina Vrijman • 21 november 2019 16:42:11
  Kära Hjärtekviltarna

  Nu har jag tittat på alla konst verk som ni har sytt, stickat, vävt mm. Vilken inspiration!!!!
  Jag samlade en del jeans också men har inte gjort något av det än! Inom kort kan jag skicka min Japanska fjärillar. Måste bli färdig till Jul. På tal om Julen, hur gick det för er vid Julmarkanden i Ullstorp? Mycket besökaren som också la pengarna ut på allt ni har sytt? Ser fram att se en del på bild på websidan.
  Vår resan till Baltiska Staten var fantastisk och mycket givande. Vi startade i Litouwen, sen längs kusten norrut till Estland, Östvärts till Talinn och Narva vid Ruska gränsen och sen genom inlandet söderut till Daugavapils och Villnius. Och sista sträckan västerut igen till Klapeda. Och därifrån tillbaka med färjan till Kiel i Tyskland. Vädret var mycket skapligt. När det regnade , körde vi. Riga är en mycket stor stad med en stor gammal stad. Många byggnaden från baroktiden och vansinnig m♪nga kyrkor . Och alla är välbesökte har vi sett.. Och när de börjar sjunga, blir man verkligen fångad . Alla tre länder är kända för sina kören. Var tredje år finns det en jätte stor happening i Talinn vid en stor, stor arena och där sjunga de i olika kören tillsammans. Tyvärr blev det inte i år men vi kan tänka oss att den ska vara fantastiskt att lysna på. Också konst är viktig för de. De är mycket duktiga att skapa design i olika former. Nordväst Estland liknar mycket Norrland men sina röda stugor med vita knutor. Sverige har varit makthaveren under två århundrade (1600/1700 ungefär) De har bl.a. grundad en fin universitet in Tartu (Estland) . Invånaren är så glada att de är fria och oberoende i 30 år nu.. De har varit i början av 1900 talet överhärskad av Ryssarna , sen kom Tyskarna och efter kriget 1945 kom Ryssarna igen Man ser lite varstans olika monumenten som påminner om kriget och vad händer under deras herravälde. Nu utvecklar de i rasant tempot. Bra att se. Och överallt finns asfalterade vägar och överallt ser man bbushålplatser och där hör minst en papierkorg till. Somliga bushållplatsen är verkligen fantasifulla.. Vi kan absolut rekommandera en sån resa. Språket i alla tre länder är mycket svåra men med engelska och Tyska kommer man långt.
  Nu har jag satt in en del av alla bilder i en album, tillsammans med olika kartor från landskap och städerna. Det tar tid att smälta ner allt vi har sett och varit med om.
  Separat ska jag skicka några bilder.
  Nu ska jag köra till sista träffen i Neubörger. Sen är det slut med det roliga för i år.
  Önskar er alla allt väl, trevligt avslutning och en mycket skön december månad
  Många hälsningar från oss båda, Kram, Ina
 • Ina • 2 september 2019 15:05:13
  Kära Hjärtekviltarna!

  Färdiga att starta med god mod i den nya säsongen? Sommaren var ju helt underbar, Hos oss har vi haft mycket värme/hetta, har inte sytt så mycket men nu ska jag förbereda mig på säsongen här nere som är rätt så korta., tyvärr. Fast jag fick inspiration när vi besökte quiltbutiken i Schildwolde. (bilder kommer senare)
  Söndagen den 8e september blir avresan till Baltiska Staterna. Jag känner mig lite upphetsad in för så mycket nytt och okänt. Jag ska höra av mig efteråt.
  Önskar er alla en fin säsong med många vackra arbeten.
  Kära hälsningar från Michael och Ina
 • Ina • 1 juni 2019 16:19:19
  Hej kära Hjärtekviltarna

  Igen försent att skriva innan ni försvinner från Ystad för sommar tiden. Vi önskar er en underbar sommartid med roliga och intressanta upplevelsen. Har bläddrad genom medlemssida och gallerian. Vad ni har varit flitiga! Så många vackra saker ni har gjorda.. Jag känner mig mycket lat jämfört med er alla. Där ser man hur man kan bli inspirerade av andra i en grupp.
  Glad Midsommar!!
  Många hälsningar från oss båda,
  kram, Ina och Michael
 • Sven-Bertil Jönsson • 19 maj 2019 09:47:51
  Ni borde kanske påtala att det är Österlensdialektala ord ni anger!
  Uttalet i Malmö, Helsingborg, Hörby, Kristianstad, Hässleholm eller Perstorp är nåt helt annat.
 • Hej Sven-Bertil
  Så roligt att du tittade på vår hemsida. Precis som du påpekar är skånska en dialekt med många variationer. Det är därför vår Skånsk-svenska lista inleds med ”Hjärtekviltarna finns i sydöstra Skåne.” och att jag lite längre ner på sidan skriver: De flesta orden i listan är från södra Skåne - trakterna kring Ystad och Österlen. ……. Särskilt vokalerna vållar huvudbry. De uttalas olika i olika delar av landskapet…

  Jag håller helt med dig om att uppgifterna skall vara tydliga och korrekta. Du får gärna återkomma med förslag till förbättring av texten.

  Vänlig hälsning
  Annette
  Webbmoster

  23 maj 2019 20:22:19

 • Ina Vrijman • 16 april 2019 10:22:00
  Kära Hjärtekviltarna

  Våren kommer nu springande til oss. Men April gör vad den vill. Vi hade en timme en hel vit värld och sen blev det solig igen. Nu känns det att till Påsk får vi strålande väder med mycket angenäma temperaturen. Äntligen är vår trädgård i ordning. Före veckan kom trädgårdsmästaren för sista gången (hoppas vi) och allt se mycket vårdad ut. Nu kan vi njua i fulla drag.
  I helgen blåste det kallt men solen fanns och vi vandrade 15 kilometer. Helt underbart. Så många träd och buskar som står i blom. Det värmer hjärtat om inte temperaturen gör det.
  Här nere har vår vita gold säsongen börjat: många vita sparris som vi älskar. Säsongen är kort men vi äter de i stora mängder. Det sägs att de också är bra för hälsan. Före gången berättade jag om dahlien: nu den ligger och sover. Problemet med hjärtat har vi inte löst än men proceduren fortsätter. Snart måste den bli färdig.
  Många andra projekt finns i huvudet, får se hur de utveklar sig. Lycka till med alla projekter som ni har på gång.
  Kära Hjärtekviltarna, önskar er alla en Glad Påsk och en underbar vacker sommar.
  Hälsningar från oss i Sögel, kram, Ina
 • Anita Olsson • 2 april 2019 18:04:23
  Kära Hjärtekviltare för er omtanke o deltagande i min stora sorg.
  Tack för vackra blommor o kort.
  Det känns skönt att ha fina vänner.
  Anita Olsson.


 • Ina Vrijman • 27 november 2018 14:50:36
  Kära Hjärtekviltarna,
  Precis läst och hört att denne vecka blir den sista träffen för den här terminen. Hoppas att ni varit tillfreds med vad ni har gjort och om vad ni varit med om. Fick ett långt mejl från Dessi med många fina bilder. Jag tycker nog bäst om utställningen vid Garvaregården Fram för allt blev jag tagen av slipsarna! Då kom alla vackra minnen tillbaka då vi sydde som besatta och bearbetade slipsar i Ystad. Utställningen i Trelleborgs museum var verkligen något annorlunda. De mesta tyckte jag var interessant men alstern som Bodil Vinke har gjort tilltalade mig absolut inte. Na ja man behöver inte tycka om allt, eller hur? Mitt senaste projekt har jag skickat till bl.a. Annette. Kanske kommer den med på gallerian. Jag skulle gå på kurs tillsammans med en quiltkompis från gruppen i NeuBörger. Tyvärr var anmällningar för få. Men vi ville ju sy det där Dahlia mönster. Så roligt att Ingegerd kunde hjälpa mig. Jag beställde boken genom Amazon och den kommer nu den 10e december.
  Tack Ingegerd, Du löste problemet.
  Riktig höst har det blivit med några minus grader under nätterna. Men inte än behöver vi tänka på den där stora skridsko turen på 20 mil genom norra Nederländerna.(ha, ha!)
  Julhelgen tillbringer vi Höxter som har trevlig natur att erbjuda. Och sen blir det bara bortskämmer dagen.
  Lite tidigt men vi vill önskar er alla och fridfull Jul och allt väl , framförallt en trevlig årsväxel. Ha det gott och var rädd om er.
  Kära hälsningar från oss båda och lycka till med alla eran projekt i 2019!
  Kram, Ina
 • Webbmoster A • 4 november 2018 23:13:05
  Ina har skrivit till mig för publicering i gästboken;

  Kära Hjärtekviltarna,
  Länge sen men inte ut ur hjärtat! Tiden springer bara iväg och ibland är det svårt att hänga med. Men oké, här är jag igen.
  Sommaren var skön och varm. För varm att sy ordentligt. Hösten var lika skön så det dröjde innan jag fick den riktiga inspirationen. Nu har jag sett vad ni har sytt under denne höst termin. Så roligt och sen en flätningskurs därtill.
  Jag blev tagen av de chenille grytlappar som Dessi skickade som inspiration. Jag sydde också med riktiga höstblad från skogen. Och så roligt att jag inspirerade mina kursmedlemmar. Snabb och roligt att sy för de men inramningen gick lite trögt. Det ska bli en vägg bonad. Bilden kommer sen.
  Sen hade vi en underbar semester i Pfalz i början oktober. Strålande solsken och varmt i övrigt. Vi gick långa sträcken med och utan stavar. Och alla dessa underbara färgglada löv på vindruvornas växter. Fortfarande fanns stora klasar kvar men de festa var skörda. För oss tillräckligt kvar att provsmaka i själva vinodlingarna.


  Vår katt Katja var på pensionat under tiden och sen stannade hon två veckor till ty vi renoverade trädgården totalt Först skulle vi få en alldeles ny kanalisation till himmelsvatten avlopp. Stupprör som skulle ledas fram till ”huvud rören” som blev nedgrävda, djupt ner i marken. Det fanns ingen som sådant till vår stora förvåning! I Holland finns ju kanalisation för allt. Inte hade vi några tankar om sånt när vi köpte huset. Men, men... Nu är allt fixad och vattnet från taket samlas sen i en stor brunn med lock på. Och sen kom det roliga fram: Nya rabatter, nya stenläggningar och nya plantor och lite mm. Sista dagarna blev det kallt. Från fönstret kunde vi hålla koll på all verksamhet. Och det blir såååå bra!

  Igår kom Katja hem igen. Vi har verkligen saknad henne. Men hon blir rätt så gammal : 19 år. Lite dåligt hörsel och vi tycker nog att också luktsinne blir mindre.
  Sen blir för vår/min del fönsterputs mm.

  Hoppas allt är bra med er alla och det blir bara att fortsätta till terminens slut i december. Mina quiltträff avslutas nu ende oktober, alldeles för fort.
  Innan jag glömmer: Jag ta en hel dags kurs i Nieuw Buinen nästa månad. Ska lära mig att sy en Dahlia. Vet ej hur mönstret heter på svenska, men bilden följer sen.

  Ska också se på en kvilt utställning I Papenburg. Där finns en grupp äldre damer som reden 25 år sy patchwork tillsammans. Man kan inte bli medlem numera.

  Må gott och lycka till vid Julmarknaden i Ullstorp.
  Kära hälsningar från oss i Sögel,
  Ina och Michael
 • Maj-Britt Wikman • 11 oktober 2018 11:56:10
  Kära Hjärtekviltare. Stort varmt tack för alla bevis på vänlighet omtanke och deltagande i
  min stora sorg under min mans sjukdom och bortgång. Tack för kort och dom vackra
  blommorna. Det känns skönt att ha fina vänner.
  Stor kram till er alla Maj-Britt
 • Stina Grufstedt • 26 augusti 2018 16:25:34
  Mycket fin video från vår utställning. Den ger intryck av en enorm kreativitet i en härligt sommarmiljö. Vi ses snart!

  Hälsningar till er alla/ Stina

Vill du maila istället? 
Skicka ett mail till:  info@hjartekviltarna.se

Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Snödroppar. Publ 2016-06-19.
2018-02-11


Åren gå ju så svindlande fort,
människor jäkta och allt ska bli gjort.
Tänk på att du har lyckan i din hand,
kom ihåg att leva och njuta ibland