Du måste inte skriva i vår gästbok, men vi blir glada om du gör det.

Något du saknar eller något som är fel? Det vill vi också gärna veta. 

 

 • Maj-Britt Wikman • 11 oktober 2018 11:56:10
  Kära Hjärtekviltare. Stort varmt tack för alla bevis på vänlighet omtanke och deltagande i
  min stora sorg under min mans sjukdom och bortgång. Tack för kort och dom vackra
  blommorna. Det känns skönt att ha fina vänner.
  Stor kram till er alla Maj-Britt
 • Stina Grufstedt • 26 augusti 2018 16:25:34
  Mycket fin video från vår utställning. Den ger intryck av en enorm kreativitet i en härligt sommarmiljö. Vi ses snart!

  Hälsningar till er alla/ Stina
 • Ina • 24 juli 2018 13:11:57
  Kära Hjärtekviltarna
  Tänk så fort tiden går. Snart två veckor sen vi träffades. Det känndes så roligt att träffa er alla. Vi har haft några mycket fina dagar. Bara hemresan var långtråkig pga alla köar . Man håller på bygga mycket nu längs de olika motorvägen.
  Och nu har vi också stora hettan. Lyckligtvis har vi inte samma bekymmer som ni: alla dessa bränder som förstör så mycket. Men skogen får möjlighet att förnya sig också. men, men, men......... Nackdelen finns med.
  Vi önskar er alla en trevlig sommar och många tankar på allt ni vill sy nästa termin.
  Allt väl till er och kära hälsningar från oss ,
  Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 16 juni 2018 13:59:41
  Kära Hjärtekviltarna,

  Vilken trevlig utflykt har ni haft till Korsör. Av alla vackra alster har ni väl blivit inspirerade .
  Inspirerade till höstterminen antar jag. Till Utställningen skulle ni väl inte hinna med. Men det kommer en ny utstälnning om 3 år!!!!!!!!
  Vår semester i Södra Spaniën var mycket lyckad. Bra väder och absolut inte för varmt. Vilken tur, för då kunde man göra trevliga utflykten. Tänk att jag hittade en quiltbutik i Gibraltar! På en promenad genom staden Chiclana,hittade jag en butik som hade några quilt alster i fönstret men få quilt tyger. En grupp trevliga damer satt och sydde barnkläder. Tyvvär pratade de bara spanska och det talar inte jag. Men med "händerna och fötterna" kan man också komma långt.
  Här hemma jobbar vi förfullt att få bort all ängssyra som växte bara i höjden medan vi var i Spaniën. Tur att vi nu har underbar väder.
  Hoppas att det håller i sig.
  Önskar er alla en Glad Midsommarfest.
  Kära hälsningar från oss båda, Ina
 • Maj-Britt Wikman • 9 maj 2018 15:47:28
  Kära Hjärtekviltare. Tusen tack för uppvaktningen på min 90-årsdag Jag blev så glad och
  så rörd. Det är som en vitamininjektion varje vecka när jag får träffa er.
  Många kramar till er alla.
 • Ina • 5 maj 2018 22:53:03
  Kära Hjärtekviltarna!
  Nu står vi vid startblocken. Imorgon flyger vi till södra Spanien att avnjuta en semester på 3 veckor!!!!! Bara några böcker kommer med. Sen blir det vandringar och tittande på vackra städer mm.
  Önskar er alla en härlig sommar med en mycket succesful utställning. Vi tänker på er alla. Trevlig utflykt till Korsör. Glöm inte att hälsa Ulf från mig!
  Kära hälsningar från Söglarna,
  Ina och Michael
 • Ina • 4 april 2018 12:47:44
  Hej!
  Nu är det vår!! Grodorna var i trädgården och hade fest in i vår damm. Resultatet var massor av grodrom!!! Ingenting att spara. Med sill och nätet i handen stod jag och vacklade på stenarna i dammen och fiskade den äckliga gelatineaktiga smörja i en hink. I eftermiddag ska vi slänga saken ut i skogen. Hoppas att vi få lugn och ro när sommaren kommer och vi njuter av varma kvällar utan kväcka konserten. Om vi inte skulle haft allt borta, skulle det kanske bli hunderten och hunderten grodor!!
  Synd om naturen men vår egna ro är just nu viktigare.
  Narsisserna blommar längs vägkanterna och vi kan redan se en lätt skimmer av grönska på fälten. Igår var det verkligen vår: vi hade 17º / 18º varmt!!!!! helt otroligt. Men får känsla att slänga vinterkläder på en gång. Men, men, man vet ej om det kommer en "dip" i temperaturen.
  Hoppas för er alla att snön har försvunnit. Det lät helt förskräcligt: 15 cm ny snö.
  Lycka till.
  Kära hälsningar,
  Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 26 mars 2018 22:17:51
  Kära Hjärtekviltarna,
  idag har jag tittat igenom allt vad ni under vår terminen har sytt. Antar att det är bara en bråkdel av allt som ska komma med på utställningen. Jag håller tummorna att allt går i lås. Jag skulle önska att jag kunde vara med!
  Härnere har vi faktiskt vår. Påskliljor (så passande) kommer i blom. Vi får vänta lite innan tulpanerna kommer på riktig. Några sorter som är små och tål mera kylan än de stora kraftiga, kan man redan hitta. Men det stora blomsterfälten finns inte än.
  Snart är min bordsduk i Logcabin mönster färdig. Jag håller på att sy kanten!! Vilken tur. Snart kan jag börjar med något nytt.
  Mina träffen är redan avslutat. Gruppen i Neubörger tycker det är mycket interessant att får mera kontakt med Hjärtekviltarna. De fantisera redan om utbyte!! Än så länge får vi ställa oss tillfreds med utbyta av bilder. Snart börjar utställnings säsongen i Holland igen. Jag åker rund!!! Och fotograferar
  Efter Påsk kommer en trädgårdsmästaren att fixa trädgården på framsidan. Medan Michael inte kan hjälpa pga handoperationen, har jag bestämt att få en en reël hjälpreda att stötta mig. Jag ska bara kolla om allt blir som vi har bestämd oss. Inte ska jag smutsa ner mig genom att peta i jorden (ha, ha!!)

  Kära Hlärtekviltarna, vi önskar er alla en mycket glad och vacker Påsk med strålande väder.
  Många hälsningar och kram från oss Söglarna,
  Ina och Michael
 • Jytte therkelsen • 6 mars 2018 09:04:10
  Hørt fra klippequilterne at I vil lave tur til kreativt marked i Korsør, og at vi måske kunne få plads. Hvad er prisen.
 • Maria Pettersson • 31 januari 2018 16:19:24
  Hej!
  Behövde få lite hjälp på traven.. Har quiltat för ett tag sen, ska försöka börja igen. Känner suget. :) Vilken bra sida ni har. Med vänlig hälsning Maria
 • Clary Jönsson • 19 januari 2018 13:53:23
  Hur är nya lösenoordet
 • Ina • 10 december 2017 12:49:05
  Kära Hjärtekviltarna,

  Ursäkta att jag kom så sent med mina hälsningar till avslutningen. Nu har jag sett bilderna och allt ni redan har sytt åt Åbergs. Så flitiga ni har varit.
  Jag är fortfarande upptagen med mitt projekt: "dubbla log cabin" som till slut ska bi ett bordstäcke. Bilder kommer efter färdig sytt.
  De sista två dagar har vi haft snö!!! helt otroligt. Det är lite för liten att ta ordentliga bilder. Snön har kommit t mycket mera längre västerut i Holland. Söder om oss i Tyskland har det blivit riktig vit i alla backar. Tyvärr inte ordentligt frostig, så den stora skrittsko tävlingen i Holland kan inte genomföras än. Så vi tittade istället i TV'n till väldscup tvälingen i Saltlake City Nord Amerika. Vilken glädje att se riktig bra skrittsko åkaren. Vet ej om jag vågar mej på isen när det blir tid. Jag har blivit lite ängsligare på senare "dar"!!!!!!!!. Att vandra är bättre.
  Under Jultiden bor vi på ett hotel söder om Berlin och efter de dagar kör vi vidare till Polen och firar Nyårs Afton med våra Polska vänner. Kanske får vi då ett mera vinterligt landskap.
  Hur var det med utflykten till Stof och Stil? Bra informationen och ni alla har tagit tillfälle att göra ett stort inköp!?
  Nästa år blir det nog ingen ny kurs i Sögel för min del. Jag har en trevig liten grupp som jag har lärt upp kvilt tekniken. Nu tar de också eget initiativ och sen blir det naturligtvis mycket prat. Men en bakelse finns inte med. De vill bara få lite friskt vatten. Synd!!
  Så roligt att ni får så många olika konstverken att avsmaka. Ibland går jag genom allt vad ni har bakat. Då får jag en "Pavlov" känsla och slickar mig kring munnen!!!

  Kära Hjärtekviltarna, Michael ock jag önskar er alla en God Jul och allt väl till ett gott, hälsosamt Nytt År.
  Lycka till med vad ni har för er.
  Ende Års kram från oss Söglarna,
  Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 8 augusti 2017 16:23:17
  kära Hjärtekviltarna,
  Redan august. Tiden springer bara iväg. Och idag har vi faktiskt mycket vackert väder. Vilken tur för oss, nu vårt barnbarn (8 år) bor hos oss i några dagar. Mycket spännande ty han bor i Holland och bor ensam hos oss.Opa Michael får spela mycket fotbåll med unge mannen. Oj, det känns när man har blivit äldre!. I morse var vi alla tre vid vår gym. Jag hejade ordentligt på James när han spelade ett spel medan han fick röra på sig på en balans bräda.Duktig var han och fick höga poäng.
  Jag försöker att sy lite grann men nu är vädret faktiskt för vackert att vara inomhus.
  "Min" underbara quilt butik i Nederländerna har stängt nu.Jag tog bilder på sista utställningen. Man får helt enkelt mycket inspiration. (skikade Dessi en USB stick)
  Den 6e september skall jag besöka den årliga utställningen från quiltförbandet i Nederländerna. Denne gång i Alkmaar. Teman är " Reflektionen". Skal säkert vara mycket interessant.

  Vår trädgård är en alldeles ett stort kaos. Överallt många ogräsväxter. Själva gräsmattan finns inte numera. Olleborre skalbagges larvar har "ätit" alla gräsrötter. Nu finns det bara ogräs och mycket mossa.
  Vi fundera på att ändra allt totallt. Vi får diskutera med en trädgårdsmästaren att få tipps och hjälp.
  Så är man jämt upptagen med olika uppgifter.
  Hoppas nu att ni alla är vid god hälsa och vara flitiga under sommaren
  Vi hörs.
  Kära hälsningar från båda Michael och mig.

Vill du maila istället? 
Skicka ett mail till:  info@hjartekviltarna.se

Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Snödroppar. Publ 2016-06-19.
2018-02-11


Åren gå ju så svindlande fort,
människor jäkta och allt ska bli gjort.
Tänk på att du har lyckan i din hand,
kom ihåg att leva och njuta ibland