Du måste inte skriva i vår gästbok, men vi blir glada om du gör det.

Något du saknar eller något som är fel? Det vill vi också gärna veta. 

 

 • Ina • 2 september 2019 15:05:13
  Kära Hjärtekviltarna!

  Färdiga att starta med god mod i den nya säsongen? Sommaren var ju helt underbar, Hos oss har vi haft mycket värme/hetta, har inte sytt så mycket men nu ska jag förbereda mig på säsongen här nere som är rätt så korta., tyvärr. Fast jag fick inspiration när vi besökte quiltbutiken i Schildwolde. (bilder kommer senare)
  Söndagen den 8e september blir avresan till Baltiska Staterna. Jag känner mig lite upphetsad in för så mycket nytt och okänt. Jag ska höra av mig efteråt.
  Önskar er alla en fin säsong med många vackra arbeten.
  Kära hälsningar från Michael och Ina
 • Ina • 1 juni 2019 16:19:19
  Hej kära Hjärtekviltarna

  Igen försent att skriva innan ni försvinner från Ystad för sommar tiden. Vi önskar er en underbar sommartid med roliga och intressanta upplevelsen. Har bläddrad genom medlemssida och gallerian. Vad ni har varit flitiga! Så många vackra saker ni har gjorda.. Jag känner mig mycket lat jämfört med er alla. Där ser man hur man kan bli inspirerade av andra i en grupp.
  Glad Midsommar!!
  Många hälsningar från oss båda,
  kram, Ina och Michael
 • Sven-Bertil Jönsson • 19 maj 2019 09:47:51
  Ni borde kanske påtala att det är Österlensdialektala ord ni anger!
  Uttalet i Malmö, Helsingborg, Hörby, Kristianstad, Hässleholm eller Perstorp är nåt helt annat.
 • Hej Sven-Bertil
  Så roligt att du tittade på vår hemsida. Precis som du påpekar är skånska en dialekt med många variationer. Det är därför vår Skånsk-svenska lista inleds med ”Hjärtekviltarna finns i sydöstra Skåne.” och att jag lite längre ner på sidan skriver: De flesta orden i listan är från södra Skåne - trakterna kring Ystad och Österlen. ……. Särskilt vokalerna vållar huvudbry. De uttalas olika i olika delar av landskapet…

  Jag håller helt med dig om att uppgifterna skall vara tydliga och korrekta. Du får gärna återkomma med förslag till förbättring av texten.

  Vänlig hälsning
  Annette
  Webbmoster

  23 maj 2019 20:22:19

 • Ina Vrijman • 16 april 2019 10:22:00
  Kära Hjärtekviltarna

  Våren kommer nu springande til oss. Men April gör vad den vill. Vi hade en timme en hel vit värld och sen blev det solig igen. Nu känns det att till Påsk får vi strålande väder med mycket angenäma temperaturen. Äntligen är vår trädgård i ordning. Före veckan kom trädgårdsmästaren för sista gången (hoppas vi) och allt se mycket vårdad ut. Nu kan vi njua i fulla drag.
  I helgen blåste det kallt men solen fanns och vi vandrade 15 kilometer. Helt underbart. Så många träd och buskar som står i blom. Det värmer hjärtat om inte temperaturen gör det.
  Här nere har vår vita gold säsongen börjat: många vita sparris som vi älskar. Säsongen är kort men vi äter de i stora mängder. Det sägs att de också är bra för hälsan. Före gången berättade jag om dahlien: nu den ligger och sover. Problemet med hjärtat har vi inte löst än men proceduren fortsätter. Snart måste den bli färdig.
  Många andra projekt finns i huvudet, får se hur de utveklar sig. Lycka till med alla projekter som ni har på gång.
  Kära Hjärtekviltarna, önskar er alla en Glad Påsk och en underbar vacker sommar.
  Hälsningar från oss i Sögel, kram, Ina
 • Anita Olsson • 2 april 2019 18:04:23
  Kära Hjärtekviltare för er omtanke o deltagande i min stora sorg.
  Tack för vackra blommor o kort.
  Det känns skönt att ha fina vänner.
  Anita Olsson.


 • Ina Vrijman • 27 november 2018 14:50:36
  Kära Hjärtekviltarna,
  Precis läst och hört att denne vecka blir den sista träffen för den här terminen. Hoppas att ni varit tillfreds med vad ni har gjort och om vad ni varit med om. Fick ett långt mejl från Dessi med många fina bilder. Jag tycker nog bäst om utställningen vid Garvaregården Fram för allt blev jag tagen av slipsarna! Då kom alla vackra minnen tillbaka då vi sydde som besatta och bearbetade slipsar i Ystad. Utställningen i Trelleborgs museum var verkligen något annorlunda. De mesta tyckte jag var interessant men alstern som Bodil Vinke har gjort tilltalade mig absolut inte. Na ja man behöver inte tycka om allt, eller hur? Mitt senaste projekt har jag skickat till bl.a. Annette. Kanske kommer den med på gallerian. Jag skulle gå på kurs tillsammans med en quiltkompis från gruppen i NeuBörger. Tyvärr var anmällningar för få. Men vi ville ju sy det där Dahlia mönster. Så roligt att Ingegerd kunde hjälpa mig. Jag beställde boken genom Amazon och den kommer nu den 10e december.
  Tack Ingegerd, Du löste problemet.
  Riktig höst har det blivit med några minus grader under nätterna. Men inte än behöver vi tänka på den där stora skridsko turen på 20 mil genom norra Nederländerna.(ha, ha!)
  Julhelgen tillbringer vi Höxter som har trevlig natur att erbjuda. Och sen blir det bara bortskämmer dagen.
  Lite tidigt men vi vill önskar er alla och fridfull Jul och allt väl , framförallt en trevlig årsväxel. Ha det gott och var rädd om er.
  Kära hälsningar från oss båda och lycka till med alla eran projekt i 2019!
  Kram, Ina
 • Webbmoster A • 4 november 2018 23:13:05
  Ina har skrivit till mig för publicering i gästboken;

  Kära Hjärtekviltarna,
  Länge sen men inte ut ur hjärtat! Tiden springer bara iväg och ibland är det svårt att hänga med. Men oké, här är jag igen.
  Sommaren var skön och varm. För varm att sy ordentligt. Hösten var lika skön så det dröjde innan jag fick den riktiga inspirationen. Nu har jag sett vad ni har sytt under denne höst termin. Så roligt och sen en flätningskurs därtill.
  Jag blev tagen av de chenille grytlappar som Dessi skickade som inspiration. Jag sydde också med riktiga höstblad från skogen. Och så roligt att jag inspirerade mina kursmedlemmar. Snabb och roligt att sy för de men inramningen gick lite trögt. Det ska bli en vägg bonad. Bilden kommer sen.
  Sen hade vi en underbar semester i Pfalz i början oktober. Strålande solsken och varmt i övrigt. Vi gick långa sträcken med och utan stavar. Och alla dessa underbara färgglada löv på vindruvornas växter. Fortfarande fanns stora klasar kvar men de festa var skörda. För oss tillräckligt kvar att provsmaka i själva vinodlingarna.


  Vår katt Katja var på pensionat under tiden och sen stannade hon två veckor till ty vi renoverade trädgården totalt Först skulle vi få en alldeles ny kanalisation till himmelsvatten avlopp. Stupprör som skulle ledas fram till ”huvud rören” som blev nedgrävda, djupt ner i marken. Det fanns ingen som sådant till vår stora förvåning! I Holland finns ju kanalisation för allt. Inte hade vi några tankar om sånt när vi köpte huset. Men, men... Nu är allt fixad och vattnet från taket samlas sen i en stor brunn med lock på. Och sen kom det roliga fram: Nya rabatter, nya stenläggningar och nya plantor och lite mm. Sista dagarna blev det kallt. Från fönstret kunde vi hålla koll på all verksamhet. Och det blir såååå bra!

  Igår kom Katja hem igen. Vi har verkligen saknad henne. Men hon blir rätt så gammal : 19 år. Lite dåligt hörsel och vi tycker nog att också luktsinne blir mindre.
  Sen blir för vår/min del fönsterputs mm.

  Hoppas allt är bra med er alla och det blir bara att fortsätta till terminens slut i december. Mina quiltträff avslutas nu ende oktober, alldeles för fort.
  Innan jag glömmer: Jag ta en hel dags kurs i Nieuw Buinen nästa månad. Ska lära mig att sy en Dahlia. Vet ej hur mönstret heter på svenska, men bilden följer sen.

  Ska också se på en kvilt utställning I Papenburg. Där finns en grupp äldre damer som reden 25 år sy patchwork tillsammans. Man kan inte bli medlem numera.

  Må gott och lycka till vid Julmarknaden i Ullstorp.
  Kära hälsningar från oss i Sögel,
  Ina och Michael
 • Maj-Britt Wikman • 11 oktober 2018 11:56:10
  Kära Hjärtekviltare. Stort varmt tack för alla bevis på vänlighet omtanke och deltagande i
  min stora sorg under min mans sjukdom och bortgång. Tack för kort och dom vackra
  blommorna. Det känns skönt att ha fina vänner.
  Stor kram till er alla Maj-Britt
 • Stina Grufstedt • 26 augusti 2018 16:25:34
  Mycket fin video från vår utställning. Den ger intryck av en enorm kreativitet i en härligt sommarmiljö. Vi ses snart!

  Hälsningar till er alla/ Stina
 • Ina • 24 juli 2018 13:11:57
  Kära Hjärtekviltarna
  Tänk så fort tiden går. Snart två veckor sen vi träffades. Det känndes så roligt att träffa er alla. Vi har haft några mycket fina dagar. Bara hemresan var långtråkig pga alla köar . Man håller på bygga mycket nu längs de olika motorvägen.
  Och nu har vi också stora hettan. Lyckligtvis har vi inte samma bekymmer som ni: alla dessa bränder som förstör så mycket. Men skogen får möjlighet att förnya sig också. men, men, men......... Nackdelen finns med.
  Vi önskar er alla en trevlig sommar och många tankar på allt ni vill sy nästa termin.
  Allt väl till er och kära hälsningar från oss ,
  Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 16 juni 2018 13:59:41
  Kära Hjärtekviltarna,

  Vilken trevlig utflykt har ni haft till Korsör. Av alla vackra alster har ni väl blivit inspirerade .
  Inspirerade till höstterminen antar jag. Till Utställningen skulle ni väl inte hinna med. Men det kommer en ny utstälnning om 3 år!!!!!!!!
  Vår semester i Södra Spaniën var mycket lyckad. Bra väder och absolut inte för varmt. Vilken tur, för då kunde man göra trevliga utflykten. Tänk att jag hittade en quiltbutik i Gibraltar! På en promenad genom staden Chiclana,hittade jag en butik som hade några quilt alster i fönstret men få quilt tyger. En grupp trevliga damer satt och sydde barnkläder. Tyvvär pratade de bara spanska och det talar inte jag. Men med "händerna och fötterna" kan man också komma långt.
  Här hemma jobbar vi förfullt att få bort all ängssyra som växte bara i höjden medan vi var i Spaniën. Tur att vi nu har underbar väder.
  Hoppas att det håller i sig.
  Önskar er alla en Glad Midsommarfest.
  Kära hälsningar från oss båda, Ina
 • Maj-Britt Wikman • 9 maj 2018 15:47:28
  Kära Hjärtekviltare. Tusen tack för uppvaktningen på min 90-årsdag Jag blev så glad och
  så rörd. Det är som en vitamininjektion varje vecka när jag får träffa er.
  Många kramar till er alla.
 • Ina • 5 maj 2018 22:53:03
  Kära Hjärtekviltarna!
  Nu står vi vid startblocken. Imorgon flyger vi till södra Spanien att avnjuta en semester på 3 veckor!!!!! Bara några böcker kommer med. Sen blir det vandringar och tittande på vackra städer mm.
  Önskar er alla en härlig sommar med en mycket succesful utställning. Vi tänker på er alla. Trevlig utflykt till Korsör. Glöm inte att hälsa Ulf från mig!
  Kära hälsningar från Söglarna,
  Ina och Michael
 • Ina • 4 april 2018 12:47:44
  Hej!
  Nu är det vår!! Grodorna var i trädgården och hade fest in i vår damm. Resultatet var massor av grodrom!!! Ingenting att spara. Med sill och nätet i handen stod jag och vacklade på stenarna i dammen och fiskade den äckliga gelatineaktiga smörja i en hink. I eftermiddag ska vi slänga saken ut i skogen. Hoppas att vi få lugn och ro när sommaren kommer och vi njuter av varma kvällar utan kväcka konserten. Om vi inte skulle haft allt borta, skulle det kanske bli hunderten och hunderten grodor!!
  Synd om naturen men vår egna ro är just nu viktigare.
  Narsisserna blommar längs vägkanterna och vi kan redan se en lätt skimmer av grönska på fälten. Igår var det verkligen vår: vi hade 17º / 18º varmt!!!!! helt otroligt. Men får känsla att slänga vinterkläder på en gång. Men, men, man vet ej om det kommer en "dip" i temperaturen.
  Hoppas för er alla att snön har försvunnit. Det lät helt förskräcligt: 15 cm ny snö.
  Lycka till.
  Kära hälsningar,
  Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 26 mars 2018 22:17:51
  Kära Hjärtekviltarna,
  idag har jag tittat igenom allt vad ni under vår terminen har sytt. Antar att det är bara en bråkdel av allt som ska komma med på utställningen. Jag håller tummorna att allt går i lås. Jag skulle önska att jag kunde vara med!
  Härnere har vi faktiskt vår. Påskliljor (så passande) kommer i blom. Vi får vänta lite innan tulpanerna kommer på riktig. Några sorter som är små och tål mera kylan än de stora kraftiga, kan man redan hitta. Men det stora blomsterfälten finns inte än.
  Snart är min bordsduk i Logcabin mönster färdig. Jag håller på att sy kanten!! Vilken tur. Snart kan jag börjar med något nytt.
  Mina träffen är redan avslutat. Gruppen i Neubörger tycker det är mycket interessant att får mera kontakt med Hjärtekviltarna. De fantisera redan om utbyte!! Än så länge får vi ställa oss tillfreds med utbyta av bilder. Snart börjar utställnings säsongen i Holland igen. Jag åker rund!!! Och fotograferar
  Efter Påsk kommer en trädgårdsmästaren att fixa trädgården på framsidan. Medan Michael inte kan hjälpa pga handoperationen, har jag bestämt att få en en reël hjälpreda att stötta mig. Jag ska bara kolla om allt blir som vi har bestämd oss. Inte ska jag smutsa ner mig genom att peta i jorden (ha, ha!!)

  Kära Hlärtekviltarna, vi önskar er alla en mycket glad och vacker Påsk med strålande väder.
  Många hälsningar och kram från oss Söglarna,
  Ina och Michael

Vill du maila istället? 
Skicka ett mail till:  info@hjartekviltarna.se

Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Foto: Ina. Publ 2018-01-18
Snödroppar. Publ 2016-06-19.
2018-02-11


Åren gå ju så svindlande fort,
människor jäkta och allt ska bli gjort.
Tänk på att du har lyckan i din hand,
kom ihåg att leva och njuta ibland