Du måste inte skriva i vår gästbok, men vi blir glada om du gör det.

Något du saknar eller något som är fel? Det vill vi också gärna veta. 

 

 • Ingrid Brandt • 17 april 2022 16:43:51
  Hjärtliga önskningar om en fridfull och frisk Påsk till Er alla.
  Hörde om kviltcamp och det låter bara så bra.
  Kanske jag kan följa med Er nästa år?
  Många hälsningar
  Ingrid
 • Ina Vrijman • 14 april 2022 14:06:34
  Hej Hjärtekviltarna!
  Det var längesen jag skrev några rader. Nu har jag läst alla nyheter och tittat på alla underbara konstverken nu ni har sytt. under tiden. Så roligt att vara på quiltcamp! Ömsesidig skönt i att bli inspirerat.
  Och nu med våren i backhuvudet, blir det ännu lättare att starta sy. Jag har fått ett nytt knä, så jag har annat att tänka på. Allt gick bra. Efter sjukhuset och därefter REHA vistelse är jag hemma igen och då blir det sjukgymnastik och hemma träning. Det går framåt. Flera promenade är på gång. Om bara vädret håller sig bra!!! Nu har jag fått lust igen att börja sy igen. Våren gör sitt till att komma igång igen. Och allt vad ni har sytt. Många flera spännande saker. Lycka till!!

  Önskar er alla GLAD PÅSK och vackert väder över Påskhelgen. Akta hälsan. Också här släpper de Corona restriktionen.
  Allt väl till er alla . Kära hälsningar från Söglarna, Ina och Michaell
 • Ingrid Brandt • 1 april 2022 12:28:55
  Hej på Er,
  det känns jätteskön att få höra att Åbergs blir av.
  Jag vill inte tänka på annat för det ger energi...
  Har Ni bara så bra och så blir jag glad om jag kan se på bilderna av utställningen.
  Kanske jag hinner någon gång över till Ystad och få träffa Er igen.
  Många många hälsningar
  Ingrid
 • Ina Vrijman • 16 januari 2022 11:28:12
  Moin Hjärtekviltarna!
  Starten i det nya året gick lätt som en plätt. Fyrverkeriet blev ingenting. Utan besök här hemma.. Nu har vi redan börjat 3e vecka i 2022 och hoppas att allt är väl med er alla. Första kvilt träffen har varit i Ystad. Kändes bra att träffa alla igen? Denne vår blir det inga träffar hos mig och inte heller med gruppen i Neubörger. Grund: CORONA!!!!! Mycket tråkigt. Men jag har redan nästa projekt på gång.Ett babytäcke. Måste bli färdig innan januari är slut.
  Sälghängen har kommit i blom. En svår tid för de som har en allergie för denne växt. Men ett säkert tecken på att våren kommer.
  Önskar er alla allt väl med alla trevliga aktiviteten ni har för er med Hjärtekviltarna.
  Många hälsningar från Söglarna i dyster väderleken. Vi längtar efter solstrålar. Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 6 december 2021 18:13:09
  Kära Hjärtekvilterna! Året 2021 går till sitt slut.
  Hoppas ni alla mår bra och att utflykten till Malmö blev lyckad. Jag har kollat på internet på websiten. Vilken sömmerska var fru Augusta Lunden. På den tiden sydde man också en del för hand!!
  Låt oss hoppas att nästa år blir ett bra år att sy åt. Urställningen juli 2022. Ska se om jag också kan bidra med smått till lotteriet.

  Den första snön har kommit ovanligt tidig till vår region och stannade inte än. Kanske får vi en riktig vinter. Medan vi stannar hemma för det mesta vore det kul att få en riktig snö landskap detta år. Härnere finns ingen tog att frukta att ställas in. Vi får köra med våra bilar om det blir nöd på oss att handla.

  Corona slagit hård till igen, det blir dels en lockdown, dels extra impningen med 3e sprutan. Vi har fått som är äldre!!!!!.
  Önskar er alla en besinnlig Adventstid. God Jul och ett Gott Nytt År. Var rädda om varandra, god hälsa.
  Varma hälsningar från Söglarna, Ina och Michael
 • Annbritt Wretman • 17 juni 2021 20:15:09
  Tack ni som hjälpt mig att leta efter tunn dukvadd. Efter att ha letat, letat och letat hittade jag en liiiiten bit som räckte precis. Återkommer med bild
 • Ina Vrijman • 14 juni 2021 21:29:54
  Hej alla Hjärtekviltarna,
  Hoppas att ni har god mod att fira sommaren. Önskar er alla en glad Midsommar med god mat och dans. Njuta av denne sommar efter all Covid elände.
  Var rädda om varandra och akta hälsan.. Vi två har äntligen fått vår 2e vaccination.
  Kära hälsningar från ett mycket varmt Sögel, Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 27 maj 2021 10:07:16
  Kära Hjärtekviltarna,
  Nu är vårsäsongen slut. Hoppas bara att ni kan fortsätta in i nästa säsong. Allt blir så konstigt med Corona bekymmer. Men optimistiskt ska man vara. I Tyskland har vi haft det inte skönt. Många reglar som begränsar livet enormt. Nu blir det äntligen bättre. Vi får träffa två personen ur 2 olika familjen på en gång. Hoi, hoi, vilken framgång!! Utlands resor kommer inte i fråga. Inom Tyskland kan vi resa med många restriktioner. Inte heller så roligt. Vi hoppas nu på en underbar sommar så vi kan njuta av vår egen trädgård utan en flykt tillbaka in i huset igen pga regnväder!. Men vi håller modet uppåt.
  Bläddrade just genom hemsidan. Så kul att ni bli kända över hela landet genom ICA kuriren. Och så roliga jeanshattar/kepsen har ni sytt . Nu har jag samlad en del begagnade jeanstyger och kan sätta igång. Man blir ju inspirerade, men först avsluta min UFO!! allt får ha sin tid, eller hur?
  Vi är vid god hälsa. Väntar nu på 2e sprutan. Det dröjer lite väl lång.
  Önskar er alla en trevlig sommar med mycket inspiration. och en bra start i augusti/september Var rädd om varandra.
  Kära hälsningar från Söglarna, Ina och Michael
 • Ingegerd Ekstrand Andersson • 14 maj 2021 12:27:49
  Läste om er i Icakuriren idag. Har aldrig hört talas om er tidigare. Om jag hade varit ung(är nu 86 år) så skulle jag ha gått med inre förening. Min mammas släkt Bondesson bodde i Rynge och tillsammans med mamma och sedan även min 6 år yngre syster besökte vi släkten flera ggr om året. Det var underbart. Särskiltnpå sommaren när jagbkunde följa med mina nästkusiner ut i byn och få vara med om alla deras djur. Härlig dialekt. På,minde verkligen om danska, t ex "lu ente po stitjed" haven, Tocken och hynnorna. Jag älskade att vara där. Nu orkar jag ingenting längre och alla dessa släktingar från min barndom är borta. Men jag gläds åt minnena.
  Önskar er fina förening lycka till framöver och att ni kan få fortsätta med era utställningar. Jag kommer att följa er på er hemsida.
 • Tack för att du skrivit till oss. Det är alltid roligt när någon ger sig tid att skriva och (givetvis) ännu roligare när det är positivt. Vi är glada att ICA-kuriren ville skriva om vår förening. Vi började som kamratgrupp med ett gemensamt intresse för lappsömnad. Vi har växt och har bildat en kamratförening. Gemenskapen och mötena i föreningen är nästan viktigare än sömnaden. Du hade inte varit äldst om du började sy med oss, men jag förstår att det geografiska avståndet ställer till det. Det var roligt att läsa om dina barndomsupplevelser i Rynge.

  16 maj 2021 18:55:42

 • Filip • 23 april 2021 21:04:17
  Jättefin hemsida och kul att följa.
 • Roligt att höra. Ta kontakt igen om du vill vara med på någon av våra träffar.

  16 maj 2021 18:56:30

 • Ina Vrijman • 24 februari 2021 15:30:38
  Kära Hjärtekviltarna,
  Era Hedersmedlemmar mår utmärkt! Under hela Lockdown perioden, har vi vandrat och njutit av hösten, vintertiden (10 dagar) och just nu har vi en underbar känsla av våren. Vi träffar nästan inga, så vi ska klara oss på egen hand. Och det kan vi!! Min kviltkänsla har kommit tillbaka, tackar för det. Jag får inte träffa andra kviltsystrar. Och jag längtar efter utbytte mellan oss andra. Fortfarande är det tålamod som gäller. Försiktig har jag börjat quilta mitt jätte stora täcke. (för hand, ty maskinen tål inte denne storlek Och jag sysslar nu att sätta ihop en Påsk arrangement åt grannen (som är över 90!)
  Michael tar hand om en flykting familje som också ska lära sig språket. Den ordinaire kursen är inställd (corona) Michael är en bra lärare (fast inte utbildad) Han ver hur det känns när man kommer till ett främmande land och inte kan språket.
  Michael har också utbildad sig som frivillige med arbete vid Hospizföreningen och hjälper att ge stöd åt patienten in livets sista skede .. han ska ju hålla handen och prata lite när det behövs. Han är mycket tillfreds med sina uppgifter.

  Och hur mår ni alla? Träffas ni alla i nya lokalen? Vänjer man vid denne nya platsen? Går det bra att samarbete med andra i den stora byggnaden? Önskar er alla allt väl och lycka till med alla förberedelsen till Åbergs i Juli månaden.
  Kära hälsningar från ett riktig vårlikt Söge från oss båda, Kram, Ina och Michael
 • Ingrid Brandt • 25 december 2020 20:32:20
  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
  önskar jag
  Ingrid från Warnemuende.
  Hoppas att ni får en avkopplande och rofylld julhelg och att vi i nästa år kan ses igen.
  Kram Ingrid
 • Ina Vrijman • 20 december 2020 11:16:46
  Kära Hjärtekviltarna

  Så många Jul inspirerade kviltarbete på websidan! Kommer de flesta med på Åbergs på sommaren 2021? Synd att det inte blev en Julmarknad någonstans. Men vid början att sy i de nya lokalen kanske blir ännumera inspirationen att sy till olika säsongen utseenden (hoppas jag för er allas skull!!
  Julen är snart kommen och då är det inte långt till Nyårsafton och så börjar ett nytt år. Vi hoppas att vi alla klarar av all beskymmer som Corona levererar. I Tyskland och i Holland (Nederländerna) lever vi i en Lockdown. De flesta butiken är stängda, alla livsmedel affären har öppet. Situationen ger en främmande känsla när man går ut att handla. En shopping runda är inte med. Vi, som ej använder Online shopping har hittat möjligheten att skaffa vissa saker lättare genom digitala butiken. Man ändrar vanor , anpassad vid situationen.
  Vi mår bra och försöker att se optimistiskt in i framtiden.
  Vi önskar er alla en skön och god Jul och mycket sy glädje i de nya lokalen. Gott Nytt År! Vi hörs (hoppas jag!)
  Var rädda om varandra och akta hälsan.
  Kära hälsningar och kram (på avstånd!), Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 19 november 2020 15:42:21
  Kära Hjärtekviltarna.
  Nu har jag precis läst att Firman avsluter vistelse vid adressen på hamnområdet. Verkligen tråkigt att läsa. Har ni fått sikt på een ny lokal? Kommunen skal väl vara lite hjälpsam att hittat något lämpligt? Hjärtekviltarna har ju gjort så ofta bra reklam för kommunen. Vi håller tummen att allt går ått rätt hål.
  Hur blev det med syendet? Finns lusten kvar efter dåliga nyheter?
  Under sommartid har jag inte sytt mcket: det var antingen för varmt eller lusten saknades. Men jag har satt igång denne höst. Min egen grupp är inställd pga corona. Men jag har gått på kurs i Holland!! Vi gränsgångare får vara i Holland under 24 timmar/dygnet. Inga begränsning för vad vi utträttar Det hinner vi gott med. Förre månad blev det "Weaver fever" och nästa vecka ska jag lära mig hur man syr denne Keltiska knuten. Spännande. Vi är ju bara 5 personer med avstånd och munskydd ska vara på när man ska rör på sig: går till stryckbrädan mm. När vi sitter får vi ta av skyddet. Vilken lättnad!
  Annars mår vi bra. Vi vandrar mycket i friskluft och då behöver vi ingen skydd. Livet är lite tråkigt med så få kontakter utanför de egna familjen. (fast den har vi inte heller i Tyskland) Vi gör vårt bästa att överleva denne elaka virussen.
  Hoppas ni alla är vid god hälsa och kan se framåt att träffas vid syendet med avstånd!! Lycka till med allt vad ni har för er. Akta hälsan!
  Kära hälsningar , också Michael hälsar.
  Kram, Ina
 • Ina Vrijman • 3 september 2020 15:20:19
  Hej alla Hjärtekviltarna!
  Det var längesen jag hörde av mig. Men lugnande besked: vi, hedersmedlemmar mår bra. Vi är vid god hälsa och gör det bästa av situationen medan corona bestämmer hur vi ska bete oss! Tråkigt men vi kan det inte ändra.
  Sommaren var het till mycket het. Så mycket har vi inte gjort. Bara bra att solen ljusnar upp vår tillvaron. Ack, vi har ett stort hus och trädgård så vi har syselsatt oss hemma. Vi klagar inte men ibland längtar man till normal situation. Våra corona reglar är ibland lite hårda men på sätt och vis vänjer man sig också. Värre var det för barnfamiljen som bor trångt. Vi ska ha munskydd när vi gå ut och handla, i bus och tåg ska man också ha munskydd och bevara avstånd till andra med 1½ m. Fast det är inte alla tiders så bekvämt att följa de reglarna men vi till hör ju riskgruppen. Vi är lycklig lottade: vi bor i en by och har naturen direkt kring hörnan. Vi har gått långa sträcken längs vägen som vi inte kände innan. Roligt att upptäcka nya vyer i landskapet.
  Nu har de släppt lite på reglarna: vi kan ju träffa en till 6 sex pers. max här hemma. Men vi är försiktiga.
  Ni har börjat ha träff igen denne vecka. Hur gick det. Kom flera? Ni kan ju fixa avstånd på firman när ni har plats i alla tre rummen. Hoppas att ni blir inspirerande sinsemellan och att ni kan sy många vackra saker åt er själva men också till utställningen 2021!! Den ska väl inte bli instäldd ? Lycka till med allt vad ni har för er. Akta hälsan och var rädd om varandra. Michael och jag pratar ofta om ni i Hjärtekviltarnas cirkel (nej. bättre säga Föreningen!!) Hoppas vi kan träffas nångång . Allt beror på möjligheten som corona tillåter.
  Jag skickar per mejl till webmostrar mit nyaste stora täcke som vi satt ihop på Inasvis! Nu ska jag fundera hur jag ska kvilta.
  Önskar er allt väl och mycket syr glädje under denna termin.
  Kära hälsningar och kram, Ina
  Michal hälsar också!

Vill du maila istället? 
Skicka ett mail till:  info@hjartekviltarna.se

Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
2018-02-11


Åren gå ju så svindlande fort,
människor jäkta och allt ska bli gjort.
Tänk på att du har lyckan i din hand,
kom ihåg att leva och njuta ibland