Du måste inte skriva i vår gästbok, men vi blir glada om du gör det.

Något du saknar eller något som är fel? Det vill vi också gärna veta. 

 

 • Ina Vrijmani • 12 september 2022 13:14:00
  Hej alla kära kviltarna,

  Trevligt att bläddra genom websidan. Dels bekanta projekt, dels nya konstverk .
  Vi har varit pa semester i Irland och den var verkligt underbart. Vädret var härligt, Efterr Dublin blev det angenämer pga temperturen. Vi reste hela tiden längs kusten: interessant med massor av steniga utan träden bevuxta backar men underbara stenformationen. Och allt som var fantastiska att beskada, utan en regn droppe. Snälla människor och t.o.m. en kviltare som ägde B&B . Da har man nagat att prata om . Och i Skottland träffade vi en som skulle vara med vid en kviltcamp!! Jag blev bjuden!! Tyvärr gick det inte , Resan var ju vid största delen fastlagd. Man vet aldrig om det kommer en ny chans, Vänstertrafik var inga bekymmer : Michael kan den ju fran början. Men jag var lite ängsligt när stora bussar passerade vid de mycket smala vägarsna Jag satt liksom vid fel sidan. Men allt ging bra med var egen bil. En underbar resa har vi gjord. Nu skriver jag vid min dator och da fattas svenka stavning vid min tangent. Hoppas att ni förstar ända vad jag skriver.
  Önskar er alla allt väl men mycket inspiration. Hur kändes det vid första träff vid Quilt Passion? Gick det bra för alla med tanken pa trapporna? Lycka till med allt.
  Bilderna kommer sen. Kära hälsningar fran Söglarna, Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 18 juli 2022 12:02:17
  Kära Hjärtekviltarna,
  Vilka underbara dagar det varit när vi besökte Ystad. Tur med vädret kom därtill. Vi har njutit av allt vad ni alla har sytt. Total intryket var ju fantastiska. Och nu har vi läst all redovisning om tre dagar "fest"! Gratulerar hjärtlig med allt ni har gjord. So väl organiserad. Roligt att jag fick vara med med nagra av mina alster
  Önskar er alla en underbar sommar med mycket avkoppling efter all arbete vid Äbergs

  Manga hälsningar , Ina och Michael
 • Annbritt Wretman • 13 juni 2022 10:12:07
  En från fråga (igen). Nu när jag vet vad det var för material jag hittat (till små väskor) behöver jag en bit plast att sy till en ficka c:a 10x12 cm. Har bara en av två bitar kvar (den ena försvann när jag inte visste vad den skulle användas till).
 • Ina Vrijman • 29 maj 2022 12:30:19
  Kära Hjärtekviltarna

  Hjärtlig tack för alla kära hälsningar till min födelsedag. Det var verkligen en cool överraskning att bli så firat. I övrigt var dagen liten annorlunda än väntat: på morgonen var vi redan kl 10.00 i sjukhuset . Michael blev opererat vid sin vänster hand. Skulle komma tillbaka att bli omplåstrat igen. Som vanligt blev det lång väntetid. Innan vi kom hem igen var dagen halvvägs gången. Vi hade, innan OP skulle ske, bestämd att inte göra störe festligheten. Men många hälsningar blev det i allafal per mejl, telefon, skype mm. Grannena hade ställ up en vacker skyld med en stor 80 på framsidan huset. Ett gott skratt blev det!!
  Vi mår bra igen efter alla sjukhus besök. just nu kan vi njuta av vår förnyad trädgård. Det dröjer nu lite längre innan alla blomster och buskarna kommer att växa ordentligt. Vädret är inte det roligaste just nu. Till och med är det rätt så kyligt, dryggt över 12 grader! Men nästa månad blir bättre och ska fortsätta in till Juli t.o.m. utställningen.
  Är ni mycket upptagna med de sista förberedelsen? Sista styngen är sättat eller ska det bli mera nya saker som ska komma till.? Lycka till med allt.
  Önskar er allt väl och vi ser också framåt till vår resa till Sverige

  Många hälsningar och kram, Hedersmedlemmar Ina och Michael
 • Ingrid Brandt • 17 april 2022 16:43:51
  Hjärtliga önskningar om en fridfull och frisk Påsk till Er alla.
  Hörde om kviltcamp och det låter bara så bra.
  Kanske jag kan följa med Er nästa år?
  Många hälsningar
  Ingrid
 • Ina Vrijman • 14 april 2022 14:06:34
  Hej Hjärtekviltarna!
  Det var längesen jag skrev några rader. Nu har jag läst alla nyheter och tittat på alla underbara konstverken nu ni har sytt. under tiden. Så roligt att vara på quiltcamp! Ömsesidig skönt i att bli inspirerat.
  Och nu med våren i backhuvudet, blir det ännu lättare att starta sy. Jag har fått ett nytt knä, så jag har annat att tänka på. Allt gick bra. Efter sjukhuset och därefter REHA vistelse är jag hemma igen och då blir det sjukgymnastik och hemma träning. Det går framåt. Flera promenade är på gång. Om bara vädret håller sig bra!!! Nu har jag fått lust igen att börja sy igen. Våren gör sitt till att komma igång igen. Och allt vad ni har sytt. Många flera spännande saker. Lycka till!!

  Önskar er alla GLAD PÅSK och vackert väder över Påskhelgen. Akta hälsan. Också här släpper de Corona restriktionen.
  Allt väl till er alla . Kära hälsningar från Söglarna, Ina och Michaell
 • Ingrid Brandt • 1 april 2022 12:28:55
  Hej på Er,
  det känns jätteskön att få höra att Åbergs blir av.
  Jag vill inte tänka på annat för det ger energi...
  Har Ni bara så bra och så blir jag glad om jag kan se på bilderna av utställningen.
  Kanske jag hinner någon gång över till Ystad och få träffa Er igen.
  Många många hälsningar
  Ingrid
 • Ina Vrijman • 16 januari 2022 11:28:12
  Moin Hjärtekviltarna!
  Starten i det nya året gick lätt som en plätt. Fyrverkeriet blev ingenting. Utan besök här hemma.. Nu har vi redan börjat 3e vecka i 2022 och hoppas att allt är väl med er alla. Första kvilt träffen har varit i Ystad. Kändes bra att träffa alla igen? Denne vår blir det inga träffar hos mig och inte heller med gruppen i Neubörger. Grund: CORONA!!!!! Mycket tråkigt. Men jag har redan nästa projekt på gång.Ett babytäcke. Måste bli färdig innan januari är slut.
  Sälghängen har kommit i blom. En svår tid för de som har en allergie för denne växt. Men ett säkert tecken på att våren kommer.
  Önskar er alla allt väl med alla trevliga aktiviteten ni har för er med Hjärtekviltarna.
  Många hälsningar från Söglarna i dyster väderleken. Vi längtar efter solstrålar. Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 6 december 2021 18:13:09
  Kära Hjärtekvilterna! Året 2021 går till sitt slut.
  Hoppas ni alla mår bra och att utflykten till Malmö blev lyckad. Jag har kollat på internet på websiten. Vilken sömmerska var fru Augusta Lunden. På den tiden sydde man också en del för hand!!
  Låt oss hoppas att nästa år blir ett bra år att sy åt. Urställningen juli 2022. Ska se om jag också kan bidra med smått till lotteriet.

  Den första snön har kommit ovanligt tidig till vår region och stannade inte än. Kanske får vi en riktig vinter. Medan vi stannar hemma för det mesta vore det kul att få en riktig snö landskap detta år. Härnere finns ingen tog att frukta att ställas in. Vi får köra med våra bilar om det blir nöd på oss att handla.

  Corona slagit hård till igen, det blir dels en lockdown, dels extra impningen med 3e sprutan. Vi har fått som är äldre!!!!!.
  Önskar er alla en besinnlig Adventstid. God Jul och ett Gott Nytt År. Var rädda om varandra, god hälsa.
  Varma hälsningar från Söglarna, Ina och Michael
 • Annbritt Wretman • 17 juni 2021 20:15:09
  Tack ni som hjälpt mig att leta efter tunn dukvadd. Efter att ha letat, letat och letat hittade jag en liiiiten bit som räckte precis. Återkommer med bild
 • Ina Vrijman • 14 juni 2021 21:29:54
  Hej alla Hjärtekviltarna,
  Hoppas att ni har god mod att fira sommaren. Önskar er alla en glad Midsommar med god mat och dans. Njuta av denne sommar efter all Covid elände.
  Var rädda om varandra och akta hälsan.. Vi två har äntligen fått vår 2e vaccination.
  Kära hälsningar från ett mycket varmt Sögel, Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 27 maj 2021 10:07:16
  Kära Hjärtekviltarna,
  Nu är vårsäsongen slut. Hoppas bara att ni kan fortsätta in i nästa säsong. Allt blir så konstigt med Corona bekymmer. Men optimistiskt ska man vara. I Tyskland har vi haft det inte skönt. Många reglar som begränsar livet enormt. Nu blir det äntligen bättre. Vi får träffa två personen ur 2 olika familjen på en gång. Hoi, hoi, vilken framgång!! Utlands resor kommer inte i fråga. Inom Tyskland kan vi resa med många restriktioner. Inte heller så roligt. Vi hoppas nu på en underbar sommar så vi kan njuta av vår egen trädgård utan en flykt tillbaka in i huset igen pga regnväder!. Men vi håller modet uppåt.
  Bläddrade just genom hemsidan. Så kul att ni bli kända över hela landet genom ICA kuriren. Och så roliga jeanshattar/kepsen har ni sytt . Nu har jag samlad en del begagnade jeanstyger och kan sätta igång. Man blir ju inspirerade, men först avsluta min UFO!! allt får ha sin tid, eller hur?
  Vi är vid god hälsa. Väntar nu på 2e sprutan. Det dröjer lite väl lång.
  Önskar er alla en trevlig sommar med mycket inspiration. och en bra start i augusti/september Var rädd om varandra.
  Kära hälsningar från Söglarna, Ina och Michael
 • Ingegerd Ekstrand Andersson • 14 maj 2021 12:27:49
  Läste om er i Icakuriren idag. Har aldrig hört talas om er tidigare. Om jag hade varit ung(är nu 86 år) så skulle jag ha gått med inre förening. Min mammas släkt Bondesson bodde i Rynge och tillsammans med mamma och sedan även min 6 år yngre syster besökte vi släkten flera ggr om året. Det var underbart. Särskiltnpå sommaren när jagbkunde följa med mina nästkusiner ut i byn och få vara med om alla deras djur. Härlig dialekt. På,minde verkligen om danska, t ex "lu ente po stitjed" haven, Tocken och hynnorna. Jag älskade att vara där. Nu orkar jag ingenting längre och alla dessa släktingar från min barndom är borta. Men jag gläds åt minnena.
  Önskar er fina förening lycka till framöver och att ni kan få fortsätta med era utställningar. Jag kommer att följa er på er hemsida.
 • Tack för att du skrivit till oss. Det är alltid roligt när någon ger sig tid att skriva och (givetvis) ännu roligare när det är positivt. Vi är glada att ICA-kuriren ville skriva om vår förening. Vi började som kamratgrupp med ett gemensamt intresse för lappsömnad. Vi har växt och har bildat en kamratförening. Gemenskapen och mötena i föreningen är nästan viktigare än sömnaden. Du hade inte varit äldst om du började sy med oss, men jag förstår att det geografiska avståndet ställer till det. Det var roligt att läsa om dina barndomsupplevelser i Rynge.

  16 maj 2021 18:55:42

 • Filip • 23 april 2021 21:04:17
  Jättefin hemsida och kul att följa.
 • Roligt att höra. Ta kontakt igen om du vill vara med på någon av våra träffar.

  16 maj 2021 18:56:30

 • Ina Vrijman • 24 februari 2021 15:30:38
  Kära Hjärtekviltarna,
  Era Hedersmedlemmar mår utmärkt! Under hela Lockdown perioden, har vi vandrat och njutit av hösten, vintertiden (10 dagar) och just nu har vi en underbar känsla av våren. Vi träffar nästan inga, så vi ska klara oss på egen hand. Och det kan vi!! Min kviltkänsla har kommit tillbaka, tackar för det. Jag får inte träffa andra kviltsystrar. Och jag längtar efter utbytte mellan oss andra. Fortfarande är det tålamod som gäller. Försiktig har jag börjat quilta mitt jätte stora täcke. (för hand, ty maskinen tål inte denne storlek Och jag sysslar nu att sätta ihop en Påsk arrangement åt grannen (som är över 90!)
  Michael tar hand om en flykting familje som också ska lära sig språket. Den ordinaire kursen är inställd (corona) Michael är en bra lärare (fast inte utbildad) Han ver hur det känns när man kommer till ett främmande land och inte kan språket.
  Michael har också utbildad sig som frivillige med arbete vid Hospizföreningen och hjälper att ge stöd åt patienten in livets sista skede .. han ska ju hålla handen och prata lite när det behövs. Han är mycket tillfreds med sina uppgifter.

  Och hur mår ni alla? Träffas ni alla i nya lokalen? Vänjer man vid denne nya platsen? Går det bra att samarbete med andra i den stora byggnaden? Önskar er alla allt väl och lycka till med alla förberedelsen till Åbergs i Juli månaden.
  Kära hälsningar från ett riktig vårlikt Söge från oss båda, Kram, Ina och Michael

Vill du maila istället? 
Skicka ett mail till:  info@hjartekviltarna.se

Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
2018-02-11


Åren gå ju så svindlande fort,
människor jäkta och allt ska bli gjort.
Tänk på att du har lyckan i din hand,
kom ihåg att leva och njuta ibland