Du måste inte skriva i vår gästbok, men vi blir glada om du gör det.

Något du saknar eller något som är fel? Det vill vi också gärna veta. 

 

 • Ina Vrijman • 24 februari 2021 15:30:38
  Kära Hjärtekviltarna,
  Era Hedersmedlemmar mår utmärkt! Under hela Lockdown perioden, har vi vandrat och njutit av hösten, vintertiden (10 dagar) och just nu har vi en underbar känsla av våren. Vi träffar nästan inga, så vi ska klara oss på egen hand. Och det kan vi!! Min kviltkänsla har kommit tillbaka, tackar för det. Jag får inte träffa andra kviltsystrar. Och jag längtar efter utbytte mellan oss andra. Fortfarande är det tålamod som gäller. Försiktig har jag börjat quilta mitt jätte stora täcke. (för hand, ty maskinen tål inte denne storlek Och jag sysslar nu att sätta ihop en Påsk arrangement åt grannen (som är över 90!)
  Michael tar hand om en flykting familje som också ska lära sig språket. Den ordinaire kursen är inställd (corona) Michael är en bra lärare (fast inte utbildad) Han ver hur det känns när man kommer till ett främmande land och inte kan språket.
  Michael har också utbildad sig som frivillige med arbete vid Hospizföreningen och hjälper att ge stöd åt patienten in livets sista skede .. han ska ju hålla handen och prata lite när det behövs. Han är mycket tillfreds med sina uppgifter.

  Och hur mår ni alla? Träffas ni alla i nya lokalen? Vänjer man vid denne nya platsen? Går det bra att samarbete med andra i den stora byggnaden? Önskar er alla allt väl och lycka till med alla förberedelsen till Åbergs i Juli månaden.
  Kära hälsningar från ett riktig vårlikt Söge från oss båda, Kram, Ina och Michael
 • Ingrid Brandt • 25 december 2020 20:32:20
  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
  önskar jag
  Ingrid från Warnemuende.
  Hoppas att ni får en avkopplande och rofylld julhelg och att vi i nästa år kan ses igen.
  Kram Ingrid
 • Ina Vrijman • 20 december 2020 11:16:46
  Kära Hjärtekviltarna

  Så många Jul inspirerade kviltarbete på websidan! Kommer de flesta med på Åbergs på sommaren 2021? Synd att det inte blev en Julmarknad någonstans. Men vid början att sy i de nya lokalen kanske blir ännumera inspirationen att sy till olika säsongen utseenden (hoppas jag för er allas skull!!
  Julen är snart kommen och då är det inte långt till Nyårsafton och så börjar ett nytt år. Vi hoppas att vi alla klarar av all beskymmer som Corona levererar. I Tyskland och i Holland (Nederländerna) lever vi i en Lockdown. De flesta butiken är stängda, alla livsmedel affären har öppet. Situationen ger en främmande känsla när man går ut att handla. En shopping runda är inte med. Vi, som ej använder Online shopping har hittat möjligheten att skaffa vissa saker lättare genom digitala butiken. Man ändrar vanor , anpassad vid situationen.
  Vi mår bra och försöker att se optimistiskt in i framtiden.
  Vi önskar er alla en skön och god Jul och mycket sy glädje i de nya lokalen. Gott Nytt År! Vi hörs (hoppas jag!)
  Var rädda om varandra och akta hälsan.
  Kära hälsningar och kram (på avstånd!), Ina och Michael
 • Ina Vrijman • 19 november 2020 15:42:21
  Kära Hjärtekviltarna.
  Nu har jag precis läst att Firman avsluter vistelse vid adressen på hamnområdet. Verkligen tråkigt att läsa. Har ni fått sikt på een ny lokal? Kommunen skal väl vara lite hjälpsam att hittat något lämpligt? Hjärtekviltarna har ju gjort så ofta bra reklam för kommunen. Vi håller tummen att allt går ått rätt hål.
  Hur blev det med syendet? Finns lusten kvar efter dåliga nyheter?
  Under sommartid har jag inte sytt mcket: det var antingen för varmt eller lusten saknades. Men jag har satt igång denne höst. Min egen grupp är inställd pga corona. Men jag har gått på kurs i Holland!! Vi gränsgångare får vara i Holland under 24 timmar/dygnet. Inga begränsning för vad vi utträttar Det hinner vi gott med. Förre månad blev det "Weaver fever" och nästa vecka ska jag lära mig hur man syr denne Keltiska knuten. Spännande. Vi är ju bara 5 personer med avstånd och munskydd ska vara på när man ska rör på sig: går till stryckbrädan mm. När vi sitter får vi ta av skyddet. Vilken lättnad!
  Annars mår vi bra. Vi vandrar mycket i friskluft och då behöver vi ingen skydd. Livet är lite tråkigt med så få kontakter utanför de egna familjen. (fast den har vi inte heller i Tyskland) Vi gör vårt bästa att överleva denne elaka virussen.
  Hoppas ni alla är vid god hälsa och kan se framåt att träffas vid syendet med avstånd!! Lycka till med allt vad ni har för er. Akta hälsan!
  Kära hälsningar , också Michael hälsar.
  Kram, Ina
 • Ina Vrijman • 3 september 2020 15:20:19
  Hej alla Hjärtekviltarna!
  Det var längesen jag hörde av mig. Men lugnande besked: vi, hedersmedlemmar mår bra. Vi är vid god hälsa och gör det bästa av situationen medan corona bestämmer hur vi ska bete oss! Tråkigt men vi kan det inte ändra.
  Sommaren var het till mycket het. Så mycket har vi inte gjort. Bara bra att solen ljusnar upp vår tillvaron. Ack, vi har ett stort hus och trädgård så vi har syselsatt oss hemma. Vi klagar inte men ibland längtar man till normal situation. Våra corona reglar är ibland lite hårda men på sätt och vis vänjer man sig också. Värre var det för barnfamiljen som bor trångt. Vi ska ha munskydd när vi gå ut och handla, i bus och tåg ska man också ha munskydd och bevara avstånd till andra med 1½ m. Fast det är inte alla tiders så bekvämt att följa de reglarna men vi till hör ju riskgruppen. Vi är lycklig lottade: vi bor i en by och har naturen direkt kring hörnan. Vi har gått långa sträcken längs vägen som vi inte kände innan. Roligt att upptäcka nya vyer i landskapet.
  Nu har de släppt lite på reglarna: vi kan ju träffa en till 6 sex pers. max här hemma. Men vi är försiktiga.
  Ni har börjat ha träff igen denne vecka. Hur gick det. Kom flera? Ni kan ju fixa avstånd på firman när ni har plats i alla tre rummen. Hoppas att ni blir inspirerande sinsemellan och att ni kan sy många vackra saker åt er själva men också till utställningen 2021!! Den ska väl inte bli instäldd ? Lycka till med allt vad ni har för er. Akta hälsan och var rädd om varandra. Michael och jag pratar ofta om ni i Hjärtekviltarnas cirkel (nej. bättre säga Föreningen!!) Hoppas vi kan träffas nångång . Allt beror på möjligheten som corona tillåter.
  Jag skickar per mejl till webmostrar mit nyaste stora täcke som vi satt ihop på Inasvis! Nu ska jag fundera hur jag ska kvilta.
  Önskar er allt väl och mycket syr glädje under denna termin.
  Kära hälsningar och kram, Ina
  Michal hälsar också!
 • Annbritt Douhan • 18 april 2020 12:44:21
  Jag håller på att syr dynor till två stolar. Köpte hobbyskumgummi, fick köpa 200x80x3 cm för 225kr. Behövde bara 40 cm så om någon behöver kontakta mig.
  Annbritt
 • Ina Vrijman • 9 januari 2020 16:10:17
  Kära Hjärtekviltarna,
  Redan en vecka har gått i det nya året. Hoppas att alla har kommit bra in i det nya året, Vid god mod för alla utmaningar som väntar? Roliga utflykter som ska ge mycket inspirationen till kommande säsongen.
  Önskar er alla ett riktigt och hälsosamt nytt år, Kram Ina
  Michael hälsar.
 • Anna-Stina Hultgren Lööw • 29 december 2019 19:54:03
  Hej alla syvänner!
  Har precis tittat på "vad vi sytt" hösten 2019. Jag är mycket imponerad av vår sammanlagda kvinnokraft. Så många vackra, idèrika, praktiska och användbara alster ni gjort. Jag är glad att få dela denna hobby med er.
  Gott Nytt År!
  Anna-Stina
 • Maj-Britt • 18 december 2019 15:58:44
  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla Hjärtekviltare.
  Varmt tack för att ni tänkt på mig under det gångna året med blommor, hälsningar och alla varma tankar.
  Stort tack också för julklappen i den fina förpackningen som jag förstår att Eva gjort.
  Sist men inte minst blev jag otroligt glad och stolt över att bli utnämnd till hedersmedlem i denna, vår fina, förening.
  Julkram till er alla
  Maj-Britt W
 • Ina Vrijman • 21 november 2019 16:42:11
  Kära Hjärtekviltarna

  Nu har jag tittat på alla konst verk som ni har sytt, stickat, vävt mm. Vilken inspiration!!!!
  Jag samlade en del jeans också men har inte gjort något av det än! Inom kort kan jag skicka min Japanska fjärillar. Måste bli färdig till Jul. På tal om Julen, hur gick det för er vid Julmarkanden i Ullstorp? Mycket besökaren som också la pengarna ut på allt ni har sytt? Ser fram att se en del på bild på websidan.
  Vår resan till Baltiska Staten var fantastisk och mycket givande. Vi startade i Litouwen, sen längs kusten norrut till Estland, Östvärts till Talinn och Narva vid Ruska gränsen och sen genom inlandet söderut till Daugavapils och Villnius. Och sista sträckan västerut igen till Klapeda. Och därifrån tillbaka med färjan till Kiel i Tyskland. Vädret var mycket skapligt. När det regnade , körde vi. Riga är en mycket stor stad med en stor gammal stad. Många byggnaden från baroktiden och vansinnig m♪nga kyrkor . Och alla är välbesökte har vi sett.. Och när de börjar sjunga, blir man verkligen fångad . Alla tre länder är kända för sina kören. Var tredje år finns det en jätte stor happening i Talinn vid en stor, stor arena och där sjunga de i olika kören tillsammans. Tyvärr blev det inte i år men vi kan tänka oss att den ska vara fantastiskt att lysna på. Också konst är viktig för de. De är mycket duktiga att skapa design i olika former. Nordväst Estland liknar mycket Norrland men sina röda stugor med vita knutor. Sverige har varit makthaveren under två århundrade (1600/1700 ungefär) De har bl.a. grundad en fin universitet in Tartu (Estland) . Invånaren är så glada att de är fria och oberoende i 30 år nu.. De har varit i början av 1900 talet överhärskad av Ryssarna , sen kom Tyskarna och efter kriget 1945 kom Ryssarna igen Man ser lite varstans olika monumenten som påminner om kriget och vad händer under deras herravälde. Nu utvecklar de i rasant tempot. Bra att se. Och överallt finns asfalterade vägar och överallt ser man bbushålplatser och där hör minst en papierkorg till. Somliga bushållplatsen är verkligen fantasifulla.. Vi kan absolut rekommandera en sån resa. Språket i alla tre länder är mycket svåra men med engelska och Tyska kommer man långt.
  Nu har jag satt in en del av alla bilder i en album, tillsammans med olika kartor från landskap och städerna. Det tar tid att smälta ner allt vi har sett och varit med om.
  Separat ska jag skicka några bilder.
  Nu ska jag köra till sista träffen i Neubörger. Sen är det slut med det roliga för i år.
  Önskar er alla allt väl, trevligt avslutning och en mycket skön december månad
  Många hälsningar från oss båda, Kram, Ina
 • Ina • 2 september 2019 15:05:13
  Kära Hjärtekviltarna!

  Färdiga att starta med god mod i den nya säsongen? Sommaren var ju helt underbar, Hos oss har vi haft mycket värme/hetta, har inte sytt så mycket men nu ska jag förbereda mig på säsongen här nere som är rätt så korta., tyvärr. Fast jag fick inspiration när vi besökte quiltbutiken i Schildwolde. (bilder kommer senare)
  Söndagen den 8e september blir avresan till Baltiska Staterna. Jag känner mig lite upphetsad in för så mycket nytt och okänt. Jag ska höra av mig efteråt.
  Önskar er alla en fin säsong med många vackra arbeten.
  Kära hälsningar från Michael och Ina
 • Ina • 1 juni 2019 16:19:19
  Hej kära Hjärtekviltarna

  Igen försent att skriva innan ni försvinner från Ystad för sommar tiden. Vi önskar er en underbar sommartid med roliga och intressanta upplevelsen. Har bläddrad genom medlemssida och gallerian. Vad ni har varit flitiga! Så många vackra saker ni har gjorda.. Jag känner mig mycket lat jämfört med er alla. Där ser man hur man kan bli inspirerade av andra i en grupp.
  Glad Midsommar!!
  Många hälsningar från oss båda,
  kram, Ina och Michael
 • Sven-Bertil Jönsson • 19 maj 2019 09:47:51
  Ni borde kanske påtala att det är Österlensdialektala ord ni anger!
  Uttalet i Malmö, Helsingborg, Hörby, Kristianstad, Hässleholm eller Perstorp är nåt helt annat.
 • Hej Sven-Bertil
  Så roligt att du tittade på vår hemsida. Precis som du påpekar är skånska en dialekt med många variationer. Det är därför vår Skånsk-svenska lista inleds med ”Hjärtekviltarna finns i sydöstra Skåne.” och att jag lite längre ner på sidan skriver: De flesta orden i listan är från södra Skåne - trakterna kring Ystad och Österlen. ……. Särskilt vokalerna vållar huvudbry. De uttalas olika i olika delar av landskapet…

  Jag håller helt med dig om att uppgifterna skall vara tydliga och korrekta. Du får gärna återkomma med förslag till förbättring av texten.

  Vänlig hälsning
  Annette
  Webbmoster

  23 maj 2019 20:22:19

 • Ina Vrijman • 16 april 2019 10:22:00
  Kära Hjärtekviltarna

  Våren kommer nu springande til oss. Men April gör vad den vill. Vi hade en timme en hel vit värld och sen blev det solig igen. Nu känns det att till Påsk får vi strålande väder med mycket angenäma temperaturen. Äntligen är vår trädgård i ordning. Före veckan kom trädgårdsmästaren för sista gången (hoppas vi) och allt se mycket vårdad ut. Nu kan vi njua i fulla drag.
  I helgen blåste det kallt men solen fanns och vi vandrade 15 kilometer. Helt underbart. Så många träd och buskar som står i blom. Det värmer hjärtat om inte temperaturen gör det.
  Här nere har vår vita gold säsongen börjat: många vita sparris som vi älskar. Säsongen är kort men vi äter de i stora mängder. Det sägs att de också är bra för hälsan. Före gången berättade jag om dahlien: nu den ligger och sover. Problemet med hjärtat har vi inte löst än men proceduren fortsätter. Snart måste den bli färdig.
  Många andra projekt finns i huvudet, får se hur de utveklar sig. Lycka till med alla projekter som ni har på gång.
  Kära Hjärtekviltarna, önskar er alla en Glad Påsk och en underbar vacker sommar.
  Hälsningar från oss i Sögel, kram, Ina
 • Anita Olsson • 2 april 2019 18:04:23
  Kära Hjärtekviltare för er omtanke o deltagande i min stora sorg.
  Tack för vackra blommor o kort.
  Det känns skönt att ha fina vänner.
  Anita Olsson.


Vill du maila istället? 
Skicka ett mail till:  info@hjartekviltarna.se

Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
Foto: Ina. Publ 2021-02-12
2018-02-11


Åren gå ju så svindlande fort,
människor jäkta och allt ska bli gjort.
Tänk på att du har lyckan i din hand,
kom ihåg att leva och njuta ibland